Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Το τείχος έπεσε…οι εισβολείς εισέβαλαν



Μεγάλη ανακούφιση νιώσαμε, όταν είδαμε να απομακρύνεται ιδιοκτησία που έκρυβε το φαλτσοπόρτι της δυτικής πύλης του κάστρου της Ναυπάκτου απέναντι από το Rex. Ο Δήμος κατάφερε πριν από μερικούς να ολοκληρώσει την αγορά και κατεδάφιση της ιδιοκτησίας που έκρυβε τόσα χρόνια ένα σπουδαίο τμήμα του Κάστρου. Θα εντυπωσιαστείτε όσοι προχωρήσετε και δείτε τι πλούτος κρυβόταν τόσα χρόνια.

Εξίσου μεγάλη ικανοποίηση νιώσαμε, όταν είδαμε τον Δήμο να ανοίγει ιδιωτική καγκελόπορτα επί της οδού Θέρμου, που «έκρυβε» καλά άγνωστο μέχρι τώρα για τους περισσοτέρους Ναυπάκτιους δημόσιο πεζόδρομο! 

Εντυπωσιαστήκαμε ακόμα περισσότερο, όταν περπατήσαμε τον πεζόδρομο και διαπιστώσαμε ότι για τόσα χρόνια είχε «ιδιωτικοποιηθεί» όχι μόνο ο πεζόδρομος αλλά και οικόπεδο ενός στρέμματος περίπου, που έχει απαλλοτριωθεί από την Αρχαιολογία. Το οικόπεδο μάλιστα έχει φυτευτεί με γκαζόν!

Νιώθουμε αγανάκτηση όμως, που εδώ και μερικές μέρες βλέπουμε αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν κι αυτόν τον πεζόδρομο. 

Παντού εισβολείς και κατακτητές.

Και επειδή δεν περιμένουμε ανταπόκριση από τους οδηγούς που παρκάρουν όπου γουστάρουν, κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα κατά των εισβολέων του δημοσίου και μάλιστα ιστορικού ενδιαφέροντος χώρου. 

Και φυσικά μέσα στα μέτρα εννοούμε να απομακρυνθεί και η καγκελόπορτα, για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα κλείσει και πάλι.

8 σχόλια:

  1. δεν ψάχνεις να δεις αν είναι η μόνη καταπάτηση αυτή; Πόσες πόρτες και πόσοι φράχτες ιδιωτικοί εξαπλώνονται σε δημόσια περιουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eισαι απόλυτα σίγουρος για αυτά που γράφεις ???
    Είσαι απόλυτα βεβαιος ότι πρόκειται περί "δημοσιου πεζόδρομου" ?? Έχει δηλαδή κατασκευαστεί και πληρωθεί από δημοσιους πόρους ??
    Η απλά αόριστα και ίσως εσκεμμένα δημιουργεις κλίμα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλίμα εναντίον ποιων; Των ασυνείδητων οδηγών;

      Διαγραφή
    2. Οι καταπατητές δεν χρησιμοποιούν πάντα δημόσιους πόρους για αυτά που φτιάχνουν. Τους φτάνει ο χώρος που καταλαμβάνουν. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ας κοιτάξουν οι αρμόδιοι και τα παραμέσα, κάτι μάντρες και κάτι περιφράξεις είναι νόμιμες; Μην μείνουν στην πόρτα που είναι θέμα καλό για τις πρώτες εντυπώσεις. Όταν πιάνει κανείς το μαχαίρι πρέπει να φτάνει στο κόκαλο, αλλιώς έκανε μια τρύπα στο νερό. Κι ας κουνηθούν πρώτα οι αρμόδιοι αλλιώς οι πολίτες θα πρέπει να αρχίσουμε τις καταγγελίες και δεν είναι εύκολο, γιατί τρώμε ψωμί εδώ ο ένας από τον άλλο και εύκολο σου κολλάνε την ταμπέλα του χαφιέ.

      Διαγραφή
  3. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΟΣΤΑ?
    Ο ΜΠΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ
    Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!
    ΠΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΥΡΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η καταπάτηση στο Τσοκάρι, σε αρχαιολογικό χώρο και αυτή, μπήκε στο συρτάρι; Να μου πεις θα έφτανε στο τέλος αυτή η καταπάτηση που έγινε και και με την υπογραφή του τότε αντιδημάρχου Παπαναστασόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν παρακολουθούσατε τα δημοτικά συμβούλια θα γνωρίζατε,για το Τσοκάρι.Δεν μπήκε στο συρτάρι,αλλά πήρε τον δρόμο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δούμε τον Λουκόπουλο και την παρέα του θα κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα του Τσοτσορού ή θα του γυρίσουν πίσω τα κλειδιά και ηπόρτα θα κλείσει πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή