Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σκαφάτοι και γκλαμουράτοι


Με την πετσετούλα μου κάθομαι στην παραλία και απολαμβάνω τη θάλασσα. Γύρω μου κοσμάκης, άλλοι με την ψάθα τους και άλλοι στις ξαπλώστρες με τον καφέ τους άντε και καμιά ποικιλία κρεατικών και ψαρικών. Τα ζόρια πλέον αρχίζουν και φαίνονται.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην παραλία, μέσα στη θάλασσα βλέπεις την άλλη όψη της Ελλάδας. Πολυτελέστατα κότερα με την ελληνική σημαία αγκυροβολούν και προκαλούν τα μάτια των περισσοτέρων την κρίση όμως ελαχίστων. 

Ανάμεσα στα πολυτελή σκάφη που  αγκυροβόλησαν ανοιχτά της Ναυπάκτου αυτό το καλοκαίρι ήταν και η 45άμετρη θαλαμηγός του Κοντομηνά. Βγήκαν μάλιστα με φουσκωτό στην ακτή και έφαγαν σε ταβέρνα ο "μεγάλος" επισκέπτης υπόδικος Κοντομηνάς μαζί με το Λάκη Λαζόπουλο. Η κ. Μενεγάκη, που σύμφωνα με φήμες ήταν στο σκάφος, δεν βγήκε.

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η παρουσία Ναυπάκτιων που συνέφαγαν με τους υψηλούς επισκέπτες αλλά και το ότι πολλοί Ναυπάκτιοι τους πλησίασαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Πράγματι είναι μεγάλη τιμή να φωτογραφηθεί κάποιος με κάποιον άλλον που βγήκε από την φυλακή με εγγύηση επειδή δήθεν έχει υποστεί βλάβη η υγεία του και πρέπει να έχει μόνιμη ιατρική φροντίδα στο σπίτι του. Λέτε τα ταξιδάκια με την πολυτελή θαλαμηγό να είναι μέρος της ιατρικής φροντίδας του;

Ο ταλαίπωρος λαός ζει την ανεργία, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, πεθαίνει στα ράντζα των νοσοκομείων, φεύγει για τα ξένα και οι θεσμοί μας πολιτικοί, δικαστικοί, και όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός είναι στην υπηρεσία των «μεγαλοκλεπτών» που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία θα είχε ειδοποιηθεί για την άφιξη του υπόδικου Κοντομηνά και θα είχε λάβει μέτρα για την προστασία του. Φουκαρά αστυνομικέ που διεκδικείς τα κλεμμένα, σε βάνουν να είσαι φύλακας του κλέφτη και να χρησιμοποιείς το γκλομπ που σου έδωσαν πάνω στον άνεργο. Από ποιον κινδυνεύει όμως ο κλέφτης; Εδώ οι Ναυπάκτιοι ζητούσαν φωτογραφίες και αυτόγραφα.

Όσο θα υπάρχουν θαυμαστές του Κοντομηνά θα κυριαρχεί το σκοτάδι στην κοινωνία μας.

Όσο για το Λαζόπουλο μου θυμίζει τους αοιδούς της αρχαίας Ελλάδας που τους καλούσαν οι άρχοντες να τους ψυχαγωγούν στο παλάτι τους. Τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτός, ο κατά τα άλλα καλός καλλιτέχνης, τη συντροφιά των «μεγαλοκλεπτών» που σατιρίζει στις εκπομπές του; Τι πιστεύει τελικά αυτά που λέει επί σκηνής ή αυτά που κάνει επί των θαλαμηγών;

Από του χρόνου φαντάζομαι ότι οι σκαφάτοι και γκλαμουράτοι θα αγκυροβολούν στον Μαραθώνα, εκεί που ο Δήμαρχος πλέον Ψινάκης θα μαζεύει όλα τα ηλιοκαμμένα κορμιά τιμώντας φαντάζομαι την ιστορία του τόπου του, τους Μαραθωνομάχους που υπερασπίστηκαν την ελευθερία της πατρίδας μας. 

Αυτή την Ελλάδα φτιάξαμε οι νεοέλληνες και την πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Σε εποχές κρίσης ή ξεσηκώνεται ο κοσμάκης ή υποτάσσεται ακόμα πιο πολύ. Φοβάμαι ότι ζούμε το δεύτερο, εποχή βαθιάς υποκρισίας και υποτέλειας.

10 σχόλια:

  1. έστειλε ο Τάκης τον Φράγκο στην υποδοχή μιας και τον κάνει πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου: Εξάλλου κοινά σημεία με τους υψηλούς επισκέπτες έχει ο Αντωνάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος Ψινακης, ο δικός μας ο Αντώνης θα φέρει τους σκαφάτους και τους
    Φραγκάτους. Τυχαίο νομίζετε είναι το επίθετο της αγίας οικογένειας Φράγκου; Δεν εχει μόνο το όνομα, έχει και τη χάρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ φορολογούμαι για κάτι χωράφια γεμάτα βάτα στο πουθενά λες και έχω βίλα στην Εκάλη. Από εμάς βγάζουν και τους φόρους των σκαφάτων και γκλαμουράτων. Δεν φταίνε αυτοί όμως. Εμείς τους φτιάχνουμε, τους συντηρούμε και τους προσκυνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Νικε Ξανθοπουλε της πολιτικης αναλυσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε.... όχι και νικος ξανθοπουλος η κυρία ναυπακτ ιός. Μαρθα βουρτση το σωστό!

      Διαγραφή
    2. Waldorf & Statler θα προσθέταμε εμείς.

      Διαγραφή
    3. Waldorf & Statler? Που τέτοια τύχη!! Δυστυχώς, η εξαιρετικά λαϊκίζουσα ανάρτηση σας θυμίζει Κανάλι 29.... Ευάγγελο Γιαννόπουλο και Αγάπη!

      Διαγραφή
    4. Εκτιμούμε ιδιαίτερα "μη λαϊκούς" αναγνώστες. Ως τέτοιος θα γνωρίζετε ίσως ότι απαντήσεις με χαρακτηρισμούς προς τον αρθρογράφο, αντί προς το καθεαυτό περιεχόμενο δεν είναι κομψές.

      Διαγραφή
    5. Εκτιμώ τους λαϊκούς "ιστοημερολογους" Σεις όμως δεν είστε λαϊκοί! Είστε λαϊκίζοντες!..."χοντροκομμένα" λαϊκίζοντες!. Με ύφος γραφής (ταλαίπωρος λαός που πεθαίνει στα ράντζα ...σκαφάτοι γκλαμουράτοι.... φουκαράδες αστυνομικoί) που φανερώνει (δυστυχώς)επιρροές από Χάρη Πασβαντίδη(trademark του λαϊκισμού) παρά από (που τέτοια τύχη!)Waldorf & Statler. Σας το λέω όσο πιο κομψά γίνεται....

      Διαγραφή
  5. Φράγκος και Σαλαμούρας ξέρουν να κουμαντάρουν το χρήμα , ο ένας με πλαστές υπογραφές και ο άλλος παίζοντας με δημόσιο χρήμα στο ΧΥΤΑ. Γήπεδο του κάνει το ΧΥΤΑ μοιράζοντας χρήμα σε ημετέρους, χρησιμοποιώντας μάλιστα αθλητικά σωματεία. Αρχίζει και μυρίζει πολύ η υπόθεση στο ΧΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή