Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ξενία: Πόσο ακόμη για να το δούμε ανοιχτό;


Ομολογώ πως είχα ενθουσιαστεί με το προεκλογικό όραμα του κ. Μπουλέ για το «Ξενία». Ακόμα περισσότερο όταν μέσα σε λίγες ημέρες από την εκλογή του είδα μπουλντόζες μέσα στο «Ξενία» να καθαρίζουν το χώρο και ξαφνικά να διαμορφώνεται αυτόματα ένα πάρκο στο Γρίμποβο χωρίς στην ουσία κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια ή κάποια σοβαρή επιβάρυνση στα οικονομικά του Δήμου.

Από τότε όμως το «Ξενία» αφέθηκε πάλι στην τύχη του. Παρόλο που πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό, για τον τουρισμό και το πως μπορεί να μας σώσει, αναρωτιέμαι γιατί ο δήμαρχος και η παρέα του δεν το θέτουν σαν προτεραιότητα; Εδώ και 2,5 χρόνια μας λένε ότι σύντομα θα γίνει νέος διαγωνισμός, και τελικά το «Ξενία» απλά παραμένει στην αρχική του κατάσταση.

Το σύντομα όμως πως το εννοούν; Αν, λέμε Αν, το «Ξενία» λειτουργήσει ξέρουμε όλοι ότι το τοπίο θα αλλάξει.  Γιατί τότε το καθυστερεί; Θέλει ή δεν θέλει να το δει ξανά να λειτουργεί ; Μπορεί ή δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τις διαδικασίες που χρειάζονται;

Έχει δίκιο να επικαλείται την δύσκολη συγκυρία, αλλά αυτή θα πρέπει να επικαλεστούμε και εμείς για να τον πείσουμε ότι είναι προτεραιότητα! Στις δύσκολες συγκυρίες είναι το σωστό timing για την οποιαδήποτε ευκαιρία ανάπτυξης.

Έχει δίκιο να μας λέει ότι το πήρε σε πλήρη εγκατάλειψη και με επενδυτή έναν τυχαίο, αλλά πόσο χρόνο θα ζητήσει ακόμη; Πόση παράταση θα παιχτεί σε αυτόν τον τελικό;

Ας ελπίσουμε μόνο ότι αυτή η παράταση δεν θα φέρει και τον υποβιβασμό. Τα χρονικά όρια στενεύουν και η τελική αξιοπιστία της παρούσης δημοτικής αρχής θα φανεί στα έργα – κλειδιά. Σε αυτά δηλαδή που θα συμβάλλουν κατά ένα μεγάλο μερίδιο στο τουριστικό προϊόν και την καθημερινότητα της Ναυπάκτου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου