Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Για τους μπαλτάδες


Είναι ενθαρρυντικά αυτά που λέει ο κ. Μπουλές. Όχι όσον αφορά το σκέλος της αντιπολίτευσης, στο οποίο προφανώς θέλει να παίξει το δικό του πολιτικό παιχνίδι, όσο εκείνο που αφορά στην επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μία στροφή προς την εμπιστοσύνη των θεσμών. Η αναγνώριση αυτών που γράφαμε για την ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου ώστε να αποτελέσει ο διάλογος βάση για τις όποιες διαφωνίες και όχι οι ολοκληρωτικές και μονόπλευρες πρακτικές.

Όσο οι διαχειριστές των θεσμών, δηλαδή το πολιτικό προσωπικό, δεν λειτουργούν με βάση τους θεσμούς της Δημοκρατίας, τόσο οι μπαλτάδες θα πληθαίνουν στο πολιτικό αλλά και κοινωνικό σκηνικό. Για κάθε κομμάτι Δημοκρατίας που αποκόπτεται από το κοινωνικό γίγνεσθαι, ένα κομμάτι ολοκληρωτισμού και φασισμού προστίθεται.

Οι καιροί είναι περίεργοι. Εκτός από τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις διάχυτες ρωγμές που δημιουργούν κάποιοι εσκεμμένα στο δημοκρατικό μας οικοδόμημα. Η σαθρότητα του οικοδομήματος δεν αντιμετωπίζεται με περισσότερες ρωγμές, αλλά με ενίσχυση των δομικών του στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου