Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Αποφάσεις της Αιτωλικής για τη γνωστή υπόθεση Πλαστογραφίας

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Leader Αλιείας απένταξε την πρόταση της οικογένειας Φράγκου από το πρόγραμμα που αφορά το κατάστημα Goody’s στο Λιμάνι.  Η πρόταση ύψους 285.000 ευρώ θα επιχορηγείτο με 60% από χρήματα του δημοσίου δηλαδή με πάνω από 170.000 ευρώ.  Υπέρ της απένταξης ψήφησαν 4 μέλη της επιτροπής. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ναυπάκτου κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου ψήφισε κατά και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Οδυσσέας Παϊσιος ψήφισε παρών.

Η πρόταση απεντάχθηκε επειδή οι επενδυτές υπέβαλαν πλαστά πιστοποιητικά Βαρών και μη διεκδικήσεων αφού το ακίνητο είχε βάρη και δεν μπορούσε σύμφωνα με το νόμο να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης με έγγραφό του γνωμοδότησε υπέρ της απένταξης και έτσι το δημόσιο γλύτωσε από μία ακόμα παράνομη χρηματοδότηση.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ότι το ίδιο γραφείο έχει εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά για τρεις ακόμα επενδύσεις για τις οποίες το δημόσιο πλήρωσε ήδη πάνω από 350.000 ευρώ και αν δεν εντοπιζότανε η απάτη θα πλήρωνε άλλες 300.000. Μάθαμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αιτωλικής και για τις 4 υποθέσεις ενημερώθηκε ο εισαγγελέας. Μάθαμε επίσης ότι το Υποθηκοφυλακείο Ναυπάκτου κινείται νομικά για την ίδια υπόθεση, αφού δικά του έγγραφα πλαστογραφούσαν οι μεγαλόσχημοι επενδυτές της πόλης μας.

Η υπόθεση θα έχει συνέχεια και δεν ξέρουμε, όπως ήδη έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, τι συνέπειες θα έχει και στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου από 1η Σεπτεμβρίου.


4 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Μπουλέ που επιτέλους ξεσκέπασε το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην Ναύπακτο σε μια περίοδο που ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φαμίλια και οι ανθρωποί της βάλθηκαν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Ας απαντήσουν για τα πλαστα πιστοποιητικά που έβγαναν και με αυτο τον τροπο εισέπρατταν παράνομες επιδοτήσεις και να σταματήσουν να πολιτικοποιουν ένα ποινικό αδίκημα. Ο δήμαρχος φταίει που αυτοί πλαστογραφούσαν πιστοποιητικά του υποθηκοφυλακείου Ναυπάκτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορώ με την βλακεία ορισμένων που γράφουν για να στηρίξουν την απάτη, αν βέβαια δεν πρόκειται για ανθρώπους της οικογένειας που καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία. Δεν βλέπουν ότι η οικογένεια πλούτισε σε χρόνο ρεκόρ με κλεμμένα. Δε βλέπουν οτι παράλληλα με το κλεμμένο δημόσιο χρήμα στοχεύουν και στην πολιτική εξουσία; Αν δεν έσκαγε η απάτη τον αντωνακη θα τον είχαμε, μέσω Τάκη βέβαια, αντιδήμαρχο ή μάλλον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, έτσι για να εχει οικουμενική εμβέλεια και να ετοιμάζεται για δήμαρχος. Οικονομικη και πολιτική εξουσία στη γνωστή από παλαιά οικογένεια. Κάτι σαν το γειτονικό Παλέρμο δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζετε πραγματικά ότι δεν θα τον βάλουν τον Άντωνη αντιδήμαρχο;
      Από τους πρώτους θα μπει. Θα δείτε.
      Μας δουλεύουν όλοι κατάμουτρα.

      Διαγραφή